Algemeen | Fokkerij | Melken

Roald van Noort interim-directeur ELDA en GKN

ELDA en Geiten KI Nederland (GKN) hebben sinds 1 juni een interim-directeur gevonden in voormalig CRV-directeur Roald van Noort. De geitenwereld is nieuw voor Van Noort, die al twintig jaar ervaring heeft in leidinggevende functies in de rundveesector.

Roald van Noort heeft gewerkt voor onder andere CRV en ZuivelNL. “Het zijn twee verschillende werelden, dat realiseer ik me goed. Ik kijk met een andere bril naar de geitensector”, aldus Van Noort. “Er werken bovendien al hele professionele teams bij ELDA en GKN. Ik kijk er zeer naar uit kennis te maken met mijn nieuwe collega’s en te sparren over welke verbeteringen er mogelijk zijn.”

Veel kansen

Er liggen heel veel kansen in een sector die op het punt staat ontzettend hard te gaan groeien, volgens Van Noort. Hij denkt daarbij bijvoorbeeld aan het slim combineren van fokkerij en managementdata waaruit mogelijk nieuwe producten of toepassingen kunnen komen ten gunste van de geitenhouder.
ELDA en GKN zijn sinds een half jaar onderdeel van FarmTrace, dat digitale infrastructuur oplossingen beschikbaar stelt aan klanten in de agrifoodindustrie. Daarmee kunnen agrifoodbedrijven efficiëntere digitale producten leveren aan specialisten die boeren ondersteunen, zoals genetici, nutritionisten en dierenartsen.

Ook internationaal

Mark van Wichen gaat na drieënhalf jaar als directeur bij ELDA aan de slag als product strategist bij FarmTrace. Van Wichen: “ELDA speelt een sleutelrol in de geitensector. Ik ben er trots op dat ik hieraan heb bijgedragen. Ik zal in mijn nieuwe functie onderzoek doen naar de internationale kansen die FarmTrace te wachten staan.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief