Algemeen | Management

Melken voor Morgen: emissies aanpakken

Geitenhouders Mattijn en Anita Papen uit Vragender (Gld.) zochten een oplossing om emissies uit hun geitenstal terug te dringen. Tijdens Melken voor Morgen – geitenhouderij op 4 november laat Mattijn met veel foto’s het stalsysteem zien.

Papen verzorgt daarmee een echt praktijkverhaal tijdens het evenement voor geitenhouders. De geitenhouder ging samen met smid Frank van Rijn aan de slag en zij bedachten een stalsysteem waarbij nauwelijks ammoniak ontstaat. Papen bewees al eerder dat hij vindingrijk is. Zo zette hij in het verleden zelf een stroverdeler in elkaar en ontwikkelde hij samen met een machinebouwer een automatisch en individueel voersysteem.

Delen

Papen voorziet dat er regelgeving gaat komen voor de geitenhouderij aangaande emissies, en wil daarop voorbereid zijn. Dat wenst hij ook voor zijn collega-geitenhouders. Hij wil zijn oplossing daarom ook graag delen.

Tijdens Melken voor Morgen vertelt Papen over het proces dat vooraf ging aan het stalsysteem, en laat hij met foto’s zien hoe hij emissies aanpakt. Meld je hier aan.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief