Algemeen

26 prijzen voor Nederlandse geitenkazen op wereld-kaaswedstrijd

26 Nederlandse geitenkazen vielen in de prijzen bij de Worlds Cheese Awards 2021. Het evenement vond plaats van 3 tot 6 november 2021 in Oviedo in Spanje. Er deden 45 landen mee met 4079 kazen die gejureerd werden door 250 juryleden.

Er vielen vijf geitenkazen van Royal Friesland Campina in de prijzen, waarvan er drie Super Gold kregen toegekend. Eén hiervan is de Twentse Bunkerkaas Geit, welke tot de top 5 van de lekkerste kazen ter wereld behoort. Jan-Peter Nijenhuis van kaasmakerij de Kaasbunker maakt deze kaas. Tubantia schrijft dat de Twentse Bunkerkaas Geit volgens Nijenhuis een combinatie van smaken en een vol en romig mondgevoel heeft, waardoor deze zo lekker is.

DeJong Cheese viel met zeven soorten kaas in de prijzen, waarvan de Alphenaer Brie en de minibrie goud kregen. Hun overige kazen werden bekroond met brons. Kaashandel Remijn had vier prijswinnende kazen, waarvan twee brons, één zilver en één goud. Amalthea B.V. scoorde prijzen met Amalthea met zwarte peper, de 30+ en Karakter Oud. Van der Heiden Kaas BV viel met twee kazen in de prijzen en Treur Kaas, Wijngaard Kaas B.V., MAAZ Cheese B.V., Westland Kaasexpert BV en Cono Kaasmakers met één kaas.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief