Algemeen

Geitenkaas Eminence Grise op twee na beste kaas ter wereld

De geitenkaas Eminence Grise – Tomme Chèvre Grise au Bleu is op twee na de beste kaas ter wereld. Zo oordeelde de jury tijdens de Worlds Cheese Awards 2021, die begin november in Spanje plaatsvonden.

Het was de eerste keer dat Nederland een derde plaats behaalde op dit concours. Best bijzonder dat dat dan met een geitenkaas is. De jury gaf de geitenkaas, die gemaakt wordt door Van der Heiden Kaas uit Bodegraven en geaffineerd wordt in een Franse grot, maar liefst 97 punten.

Van der Heiden viel met nog een geitenkaas in de prijzen. Ook DeJong Cheese, Amalthea, Friesland Campina, Kaashandel Remijn, Treur Kaas, Wijngaard Kaas BV, MAAZ Cheese BV, Westland Kaasexpert BV en Cono Kaasmakers hadden een of meerdere winnende geitenkazen ingestuurd.

Er deden 26 Nederlandse geitenkazen mee aan de Worlds Cheese Awards. In totaal zonden 45 landen 4079 kazen in voor dit concours.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief