Magazine

Vissen naar kennis

Al drie jaar vis ik geregeld bij een aantal mensen naar informatie over systemen en maatregelen voor het reduceren van emissies uit geitenstallen. Want ook geitenbedrijven zullen volgens de regelgeving in de komende jaren minder schadelijke stoffen moeten uitstoten. In die drie jaar leerde ik een aantal nieuwe mensen kennen die veel over emissiereductie weten, en heb ik ook zeker nieuwe kennis opgedaan.

Daartegenover staat dat ik met een aantal personen niet verder kwam dan de toch wat vrijblijvende afspraak dat ze mij ‘op de hoogte houden’. Begrijp me niet verkeerd, ik neem die mensen niets kwalijk. Als er geen nieuws te melden is of er nog niets gedeeld mag worden, respecteer ik dat.

Maar voor mijn gevoel schoot het niet zo op met de systemen, ideeën en plannen die toch her en der al wel genoemd waren. Tot er ineens schot in de zaak kwam. Geitenhouder Mattijn Papen vertelde begin november op onze Melken voor Morgen-studiedag over een stalsysteem dat hij ontwikkelt. Een aanbieder van een andere methode kan me binnenkort uitnodigen voor een nader gesprek. In de nieuwste uitgave van vakblad Geitenhouderij staat een artikel over een systeem dat aangelegd is.

Dus nu zit ik er ineens middenin. En het mooiste is: het nieuws dat ik zie en hoor, is over het algemeen zo innoverend, weldoordacht en goed werkend als ik hoopte. Want ik wens deze sector de allerbeste systemen toe. Zodat die mag blijven doen waar ze voor staat: het leveren van kwalitatief goede geiten, geitenmelk en geitenvlees. En dan kan ik blijven vissen naar nieuwe kennis en informatie.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief