Achtergrond | Melken

Frankrijk importeert opnieuw minder geitenmelk

Frankrijk voerde in 2021 42,5 miljoen liter geitenmelk in, en dat betekent opnieuw een daling. Het is goed voor 8 procent van de totale beschikbare hoeveelheid geitenmelk in Frankrijk in dat jaar. Dat meldt FranceAgriMer.

 

Franse verwerkers geven de voorkeur aan Franse geitenmelk en beschouwen geïmporteerde melk steeds meer als een ‘achtervang’ voor het bijstellen van het aanbod. Met uitzondering van de maanden januari en juni was de invoer van geitenmelk in Frankrijk in 2021 in alle maanden lager dan een jaar eerder. De daling over het hele jaar bedroeg 26 procent, en lag zelfs 43 procent lager dan in 2019.

Eigen productie steeg licht

Frankrijk haalde in eigen land bijna 505 miljoen liter geitenmelk op. Dat is 1 procent meer dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal van 2021 viel de productie van geitenmelk in Frankrijk licht tegen, maar in het voorjaar en zomer werd dankzij de milde temperaturen en de inzet van goed ruwvoer, meer melk opgehaald dan een jaar eerder. In november en december werd er weer iets minder geitenmelk opgehaald in Frankrijk, maar dat deed de lichte groei van daarvoor niet volledig teniet. 

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief