Melken

Emmi ziet omzet in 2021 stijgen

Het afgelopen jaar heeft Emmi met 3,75 miljard een totale omzettoename van 5,6 procent behaald ten opzichte van 2020. De omzet uit poeder daalde echter met 16,8 procent. Dit is vooral te wijten aan problemen met de overzeese logistiek die een negatieve invloed hadden op de Nederlandse activiteiten in geitenmelkpoeder.

De gestegen omzet komt vooral door een meer divers productaanbod in meer verschillende landen. Daarnaast zijn ook de merkconcepten verbreed. Emmi is in Nederland actief met het verwerken van geitenmelk tot poeder en geitenkazen bij Bettinahoeve in Etten-Leur.

Uitbreiden

Komend voorjaar wil Bettinahoeve flink uitbreiden. De nieuwe fabriek komt naar verwachting in maart in gebruik. In de nieuwe fabriek zal het bedrijf zowel reguliere als biologische geitenmelkpoeder en eiwitconcentraat gaan produceren. Met de uitbreiding wordt bij het geitenmelkbedrijf in Etten-Leur 65 procent van de aanvoer tot poeders en eiwitconcentraten verwerkt. Van de overige 35 procent wordt kaas gemaakt.

Over de auteur: Marjolein Nielen
Marjolein Nielen is geboren in 1999 en groeide op in Noord-Holland. Haar ouders hebben daar samen een melkveebedrijf. Ze studeerde Dier- en Veehouderij aan de...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief