Algemeen | Melken

HGM haalt 100 miljoen kilogram geitenmelk op

Op 13 december jl. haalde Holland Goat Milk (HGM) de 100 miljoenste kilogram geitenmelk van 2021 op. Een mijlpaal: niet eerder ontving de zuivelonderneming zo veel melk.

Volgens Wytse Vellema, directeur van HGM, is de gebeurtenis kenmerkend voor de groeiende vraag naar geitenmelkproducten van de afgelopen jaren. “Bovendien is de mijlpaal tekenend voor de ambitie van Ausnutria en HGM. Wij zijn overtuigd van de bijzondere eigenschappen van geitenmelk en hebben veel vertrouwen in de groeiende markt voor geitenmelkproducten.”

Van 8 naar 100 miljoen

Toen Heijkoop (opgegaan in het huidige HGM) in 2008 onderdeel werd van Ausnutria (toen nog de Hyproca Groep geheten), haalde de organisatie op jaarbasis ongeveer 8 miljoen kilo geitenmelk op van circa twintig geitenhouderijen. De groeiende vraag leidde tot meer leveranciers. In 2014 fuseerden HGM en Sanimèl en vergrootte HGM haar volume geitenmelk naar ongeveer 40 miljoen kilo op jaarbasis. Ook in de jaren daarop sloten steeds meer geitenhouders zich aan bij HGM en anno 2021 werd dus de recordhoeveelheid van 100 miljoen kilo geitenmelk op jaarbasis ingezameld, afkomstig van 84 aangesloten geitenmelkleveranciers.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenMelken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief