Algemeen

Enquête dataverzameling in lammerenopfok

De Gezondheidsdienst voor Dieren houdt een enquete over dataverzameling in de Nederlandse lammerenopfok. De GD wil meer inzicht krijgen in welke data er worden verzameld op Nederlandse melkgeitenhouderijen.

Tijdens de aflamperiode worden doorgaans op geitenbedrijven veel gegevens geregistreerd. Voor ieder bedrijf zijn de type data die worden verzameld en de registratie ervan uniek. De bedoeling van de enquête is daarom om meer inzicht te krijgen in welke data er op Nederlandse geitenhouderijen worden verzameld, hoe deze data worden vastgelegd, waar de verzamelde gegevens voor worden ingezet, en uiteindelijk geïnventariseerd worden naar de behoeftes aan bedrijfsspecifieke data.

De antwoorden op deze enquête vormen een belangrijke bron van informatie voor een scriptiestage van een studente van Hogeschool Van Hall Larenstein, en aan de ontwikkeling van een tool voor datacollectie in de Nederlandse lammeropfok door Royal GD. De resultaten zullen anoniem verwerkt worden, en persoonsgegevens zullen niet met derden gedeeld worden.

Het invullen van de enquete kan via deze link. Vragen kunnen gemaild worden naar z.akemann@gddiergezondheid.nl

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief