Algemeen

Geitenhouder in aflevering nieuw tv-programma

‘Wie de boer niet kent’ is een nieuw tv-programma waarin presentator Jamie Trenité de boer op gaat. In de eerste aflevering brengt Kim-Lian van der Meij een bezoek aan geitenhouder Peter Vogel en vraagt hem de oren van het hoofd.

Zo vertelt Vogel in deze aflevering over de vrij-verkeer stal, het gras uit de regio dat hij aan de geiten voert, waarom hij kaas en yoghurt maakt, dat de geiten een stappenteller dragen om te weten wanneer ze rits zijn en dat de dieren na één lammetje soms wel 6 jaar melk blijven geven.

Opfriscursus

In het RTL4-programma draait het om dingen die de kijker nog niet wist over het boerenbedrijf anno 2022. “Uit cijfers blijkt dat onze kennis op dat punt wel een opfriscursus kan gebruiken”, zegt Leontien Rosier van I Care Producties. “Het is een mix van informatie en feel good. Bij Peter Vogel springen de dierenliefde en de duurzaamheid in het oog. Bij alles wat hij zegt voel je betrokkenheid en liefde voor het vak. Echt bijzonder!”

De eerste aflevering van Wie de boer niet kent, waarin de geiten en Peter Vogel te zien zijn, is op zaterdag 2 april bij RTL 4 om 16 uur.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief