Voeren

Herkauwersvoer fors duurder

Al een jaar zijn de kostprijzen van voer en energie geleidelijk aan het stijgen. Sinds de oorlog in Oekraïne is dit in een stroomversnelling geraakt. Volgens Nevedi steeg in veertien dagen tijd de grondstofwaarde van gemiddeld herkauwersvoer met bijna 10 cent per kg.

Ook energie, transport en kunstmest zijn weer flink gestegen in prijs. Bovendien zijn er zorgen over de beschikbaarheid van grondstoffen, met name voor biologisch en VLOG-voer. LTO heeft de leden in een enquête gevraagd naar de situatie op de bedrijven. In tegenstelling tot vlees, eieren en koezuivel zijn de prijzen voor geitenzuivel helaas niet mee aan het stijgen. Terwijl de kosten misschien wel € 10.000 euro per maand hoger liggen dan ruim een jaar geleden. Geitenhouders gaan rode cijfers produceren. Hoewel LTO geen partij is in de markt, hoopt de vakgroep wel dat de inzamelaars en verwerkers op korte termijn in staat zijn tot prijsverhogingen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Voeren
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief