Wetgeving en regels

Onderzoek naar stalsystemen voor geitenhouderij

Vier studenten van de HAS Hogeschool onderzoeken de mogelijkheden voor geitenhouders om aan de stikstofeisen te voldoen. Zij vragen geitenhouders om hun visie te delen via een vragenlijst. Dat meldt ZLTO.

Van de vier studenten zijn er drie zelf geitenhouder. De vier zijn door Taskforce Toekomstbestendige Stallen gevraagd om naar de mogelijke oplossingen onderzoek te doen. Het betreft een afstudeerproject.

De provincie Noord-Brabant eist van geitenhouders dat de ammoniakproductie met 70 procent verlaagd wordt. Per 1 januari 2024 wordt die eis aangescherpt naar 85 procent. Tot op heden is alleen een luchtwasser goedgekeurd als emissie reducerend systeem voor de geitenhouderij.

Een belangrijk deel van dat onderzoek is het peilen van de visie van geitenhouders op de ontwikkelingen rondom emissiereducerende systemen. Daarom verzoekt ZLOT geitenhouders om de vragenlijst in te vullen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief