Algemeen

India blijft grootste geitenmelkproducent

Volgens het National Center for Biotechnology Information (NCBI) is India nog steeds ’s werelds grootste producent van geitenmelkproducten. In 2019 bedroeg de totale geitenmelkproductie in India ongeveer 5,4 miljoen ton, zo staat te lezen in een rapport van Grand View Research, Inc.

Daarmee is het land de grootste producent van geitenmelk ter wereld. Het land alleen is goed voor ongeveer een kwart van de wereldwijde productie. De lagere middenklasse in India heeft de meerderheid van de geiten in het land in bezit en levert melk aan zuivelfabrieken. Europa is de op één na grootste markt, en die zal de komende jaren waarschijnlijk het hardst groeien. Duitsland, Italië en Frankrijk leveren de grootste bijdrage aan de regionale markt in Europa. Duitsland is de grootste importeur en exporteur van geitenmelk ter wereld. Frankrijk is de grootste producent en Italië is de grootste consument van geitenmelk in Europa.

Volgens het rapport van Grand View Research, Inc. behoren onder andere Ausnutria Dairy Corporation, AVH Dairy Trade, St. Helen’s Farm en Holle Babyvoeding tot de belangrijkste spelers op de geitenmelkproducten-markt. Veel van deze bedrijven focussen in toenemende mate op het introduceren van nieuwe producten om zo een hoger marktaandeel te halen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief