Wetgeving en regels

‘Gelderse geitenhouders houden meer geiten dan toegestaan’

Sommige Gelderse geitenhouders houden meer geiten dan volgens hun vergunning is toegestaan, het ministerie van LNV weet dat al bijna anderhalf jaar, maar heeft er niets aan gedaan. Dat meldt Omroep Gelderland.

Het ministerie van LNV zag volgens Omroep Gelderland in april 2021 dat er iets niet klopte in de aantallen geiten. Toch zou die informatie niet zijn gedeeld met de toezichthouders: de omgevingsdiensten en de provincie. Beide instanties zouden al sinds 2019 om toegang vragen tot de data uit het registratiesysteem van het ministerie, maar dat mag volgens LNV niet worden gebruikt voor toezicht en handhaving, schrijft de Gelderse omroep.

‘Geen structurele problemen’

Het ministerie zegt in een reactie tegen Omroep Gelderland dat er nog geen actie is ondernomen omdat er andere prioriteiten waren. Het ministerie wil deze zomer alsnog met de omgevingsdiensten in gesprek gaan. De provincie Gelderland liet weten dat uit provinciaal toezicht zou blijken dat niet alles op orde is, maar dat er volgens hen geen sprake is van structurele problemen bij Gelderse geitenhouders. De Gelderse omgevingsdiensten wilden niet inhoudelijk reageren.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief