Fokkerij

83 bokken naar Lexmond

Op zaterdag 23 juli 2022 vindt de jaarlijkse bokkenkeuring plaats van de Kring van Geitenfokverenigingen Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Er zijn 83 bokken aangemeld.

De bokken zijn afkomstig uit heel Nederland en zij behoren tot de door de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij erkende rassen: Wit, Toggenburger, Bont, Nubisch, Boergeit. Daarnaast zijn er enkele Alpine bokken aangemeld. De aangemelde dieren zijn Q-koorts gevaccineerd en CAE- en CL-certificaatwaardig.

Twee keurmeesters

Twee keurmeesters zullen de dieren per ras en leeftijdscategorie beoordelen, plaatsen en  bespreken. Uit de beste dieren wordt vervolgens per ras de kampioen gekozen. Tot slot wordt uit deze groep de algemeen kampioen boklam en algemeen kampioen volwassen bok aangewezen.
Deze dag zijn er stamboekinspecteurs aanwezig om bokken voorlopig of definitief in het stamboek op te nemen.

De keuring zal worden gehouden op de ijsbaan, sportpark het Bosch, Nieuwe Rijksweg 8, Lexmond en start om 9.30 uur. De toegang is vrij.

 

Foto: Toggenburger bokken tijdens de bokkenkeuring in Lexmond 2021 (Corrie Hoorweg).

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief