Algemeen

Analyse van antibioticagebruik, onderwerp tijdens Melken voor Morgen

Voor het eerst zijn dit jaar cijfers uit de geitensector opgenomen in het rapport dat de Autoriteit Diergeneesmiddelen (SDa) jaarlijks uitbrengt over antibioticagebruik in de veehouderij. De gebruikscijfers op geitenbedrijven liggen in lijn met de verwachting, zegt Dick Heederik, een van de sprekers tijdens Melken voor Morgen Geitenhouderij.

 

Heederik is voorzitter van het expertpanel van SDa. Hij geeft aan dat er geen reden is tot ongerustheid over de gebruikscijfers in de geitenhouderij. “We verwachtten een beeld dat we ook bij melkvee zien. Een sector die voorzichtig is met het antibioticagebruik, omdat ze een direct consumptieproduct maken. En inderdaad is het gebruik in de geitenhouderij ook laag.”

In zijn presentatie zal Heederik gebruikscijfers laten zien, en bespreken hoe de SDa hier tegenaan kijkt. Ook zal hij de manier van werken van de Autoriteit nader toelichten.

Melken voor Morgen Geitenhouderij vindt plaats op donderdag 29 september 2022 in Kamerik.  Meer informatie, ook over het aanmelden, vind je op  melkenvoormorgen.nl/geitenhouderij/

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief