Algemeen

Amalthea voor helft in handen van Ausnutria

Kaasproducent Amalthea en babyvoedingsproducent Ausnutria zijn voornemens de samenwerking die de twee partijen al hebben te intensiveren. Dat betekent onder meer dat Ausnutria voor 50 procent eigenaar wordt van de Amalthea-group. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Amalthea en Ausnutria werken al langere tijd samen op het gebied van de voor geitenmelk gepatenteerde techniek van microfiltratie. Daarmee kunnen onder meer afzonderlijke geitenmelkcomponenten verwerkt worden tot halffabricaten en eindproducten.

De productportfolio’s en geografische posities van beide partijen vullen elkaar aan, aldus het bericht op de website van Amalthea. Amalthea produceert en vermarkt half-harde geiten- & biologische koekaas. Ausnutria is gespecialiseerd in baby- en kindervoeding op basis van geitenmelk. De intensievere samenwerking moeten leiden tot meer stabiliteit, continuïteit en grotere innovatiekracht. Daarnaast kan Amalthea gebruik gaan maken van het netwerk van Ausnutria. Ausnutria verzekert zich op haar beurt van een hoogwaardige wei, een belangrijk ingrediënt voor de vervaardiging van haar baby- en kindervoedingsproducten.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief