Lammeren

Pop-up stal voor lammeren

De Pop-Up Breeding Box (Pubb) is een tijdelijke huisvesting voor lammeren, die vergunningvrij geplaatst kan worden. Geitenhouder Gerard Schroten ontwikkelde de pop-upstal zodat lammeren op het eigen bedrijf gezond groot kunnen worden.

Schroten ontwikkelde samen met Kamphuis Konstruktie en ColPro de Pubb: een stal die zonder fundering en vergunning op het erf geplaatst kan worden. Het prototype meet 3 x 4 meter en is 3,20 meter hoog, maar de box kan op maat gemaakt worden. Hij is eenvoudig te verplaatsen met een heftruck, shovel of verreiker door het transportframe onder de box.Aan de achterkant van de stal zit een uitzetraam over de volle breedte. Bovenop de Pubb zit een afzuiginstallatie om eventuele ophoping van ammoniak te voorkomen. Aan de voorkant van de stal zit een rooster in de vloer voor de aanvoer van verse lucht. De vloer van de gang en hygiënesluis bestaat uit composiet, de stalvloer is een kunststof rooster. De stallen zijn aan elkaar te koppelen, naar wens met een hygiënesluis als koppelstuk. De stal is geschikt voor alle lammeren, maar Gerard Schroten bedacht de pop-upstal voor de bokjes, zodat die kunnen worden aangehouden tot ze geschikt zijn voor humane consumptie. “Mijn missie is dat er geen dieren meer als afval weggegooid worden.” Zelf laat hij van het vlees worsten maken.De prijs van de Pubb is in overleg.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Lammeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief