Lammeren

Adema: wenselijk dat er ruimte komt voor afmesten van bokjes

Minister Adema van LNV vindt dat de geitenstop in provincies het afmesten van bokjes op melkgeitenbedrijven niet mag hinderen. Dat antwoordde hij tijdens het debat ‘Dieren in de veehouderij’ op vragen van Tweede Kamerlid Derk Boswijk van het CDA.

Volgens de minister kan de geitenstop ontwikkelingen die positief bijdragen aan het dierenwelzijn in de weg zitten, bijvoorbeeld daar waar geitenhouders bokjes op het eigen bedrijf willen afmesten. Adema vindt het wenselijk dat er in alle provincies ruimte is voor het afmesten van bokjes op melkgeitenbedrijven als dat kan zonder risico voor de volksgezondheid. Het is wel aan provincies om hierover te beslissen.

In sommige provincies met een geitenstop mogen bedrijven nu niet uitbreiden om de bokjes te kunnen huisvesten. Terwijl Platform Melkgeitenhouderij (NGZO en LTO-vakgroep Geitenhouderij) wil dat bokjes langer op het bedrijf van geboorte blijven.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Lammeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief