Melken | Melkprijs

Geitenhouders stappen over van biologisch naar gangbaar

De vraag naar biologische geitenzuivelproducten is laag en daarom keren geitenhouders terug van biologisch naar gangbaar. Dat meldt Vilt.be. De verhoogde kostprijs van biologische geitenzuivel is ook debet aan de omschakeling.

Volgens Organic Goatmilk Coöperatie is de kostprijs in het afgelopen jaar met 12 tot 15 procent gestegen. Johan Devreese van de Organic Goatmilk Coöperatie: “Deze prijsstijging kunnen we niet uit de markt halen. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen en moeten erdoorheen.” Hij wijst op Vilt.be op het feit dat biologische bedrijven het hoofd boven water kunnen houden met dank ook aan eerder opgebouwde reserves. “De sector heeft vele zeer goeie jaren gekend tussen 2015 en 2021.”

Guy Hex, directeur van het Belgische geitenzuivelbedrijf Capra stelt dat de overstap van biologische naar gangbare geitenhouderij door het moederbedrijf van Capra in Frankrijk zelfs aangemoedigd werd. “De vraag naar biologische zuivelproducten is op dit moment laag. We kunnen de biologische melk niet kwijt in biologische producten waardoor ze soms al in de gangbare productie verwerkt worden. Vandaar het verzoek om eventueel tijdelijk te stoppen met biologische geitenmelkproductie die een stuk duurder is dan gangbare productie.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
MelkenMelkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief