Kennispartnerbericht van SAC

Melken met de 2RO: een ergonomisch voordeel

Als het gaat om het melken van geiten, kan er niets op tegen de efficiëntie van een goed ontworpen melkstal. De handmatige handelingen nemen het grootste deel van het totale melkproces in beslag. Daarom is het belangrijk dat alle handelingen snel, efficiënt en routinematig kunnen worden uitgevoerd. Het draaien van capaciteit is belangrijk zonder hierbij in te moeten boeten op de kwaliteit van het melken. Met dat als uitgangspunt hebben we de 2RO geïntroduceerd!

Verandering van geiten melken

De 2RO is tot stand gekomen door de bundeling van kennis en expertise met daarbij de behoeften
van geitenhouders in het achterhoofd gehouden. Na een ontwerp op hoog niveau en een intensieve periode van praktijktesten op de boerderij is het product gefinetuned en klaar voor de afzet in de markt. Deze buitenmelker carrousel verandert de manier waarop we geiten melken en is een innovatie waar geitenhouders nog vele jaren baat bij hebben. De 2RO is dan ook de nieuwste en meest innovatieve carrousel buitenmelker voor geiten!

Melken vanuit het platform met de QuickUp

Deze melkstal bestaat onder andere uit verschillende functionaliteiten die het melken nog efficiënter en gemakkelijker maken. Eén van deze functionaliteiten is de unieke en onderscheidende QuickUp, waarmee rechtstreeks vanuit het platform gemolken wordt. De tepelbekers bevinden zich direct onder de spenen, zodat ze met één verticale beweging worden aangesloten. Dit verbetert de ergonomische omstandigheden en vermindert het aantal handelingen per geit. De QuickStart zorgt ervoor dat het melken automatisch start wanneer de tepelbekers omhoog worden gebracht. Dankzij deze twee functionaliteiten kan vanaf 2,7 seconden worden aangesloten per geit*. Daarnaast wordt 10 minuten intensief werk bespaard, dankzij de automatische spoelstand en startpositie bij elke melkbeurt. De grote bewegingsvrijheid van de tepelbekers waarborgt een sneller en soepeler melkproces. Tevens zorgt het voor een hoge capaciteit zonder dat dit ten koste gaat van het melkproces en voor betere werkomstandigheden voor de melker.

De voordelen op een rij

  • Snel aansluiten – 2,7 seconden per geit*
  • Robuuste constructie – één cilinder per stand
  • Ergonomisch melken – lichte tepelbekers en een korte afstand tot de spenen
  • Automatische spoelstand en startpositie
  • Geschikt voor alle soorten geiten
  • Veilig en comfortabel door voldoende bewegingsruimte en ronde randen
  • Continu melken bij de ingang voor tweede ronde
  • Onderhoudsvriendelijk – door de uitschuifbare IDC
  • Met actuele data uit Apollo Farm Control om geiten goed te kunnen volgen
  • Plug & play; de QuickUp unit is voorgeassembleerd en kan direct in de melkstal worden geïnstalleerd

* 2,7 seconden is haalbaar, afhankelijk van het geitenverkeer en de melker

Flexibele oplossingen

Binnen het aanbod van complete SAC melksystemen bieden we flexibele oplossingen aan. Uiteraard aangepast aan de wensen en eisen van de individuele melkveehouder. SAC staat hierbij voor u klaar. Wij nemen u graag mee in de tocht naar de ideale oplossing voor het melken van uw geiten. De SAC 2RO carrousel buitenmelker is beschikbaar van 60 tot en met 120 standen.

Wil u uitgebreide informatie over de 2RO en wat de 2RO voor u kan betekenen? Vraag de brochure aan of neem contact met ons op.

SAC
Over SAC
SAC levert melkoplossingen die uw dagelijkse werk vereenvoudigen in een ergonomisch optimale omgeving met focus op de geit en haar comfort. Samen kijken we naar uw doelen en uitdagingen, zodat we gezamenlijk de best passende oplossingen vinden, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief