Algemeen

AR koopt productielocatie voor biologische voeders

Om alle biologische voeders in eigen beheer te kunnen produceren heeft AgruniekRijnvallei (AR) per 1 maart de productielocatie van Vissers Mengvoeders in Helvoirt aangekocht.

De komende maanden wordt deze locatie in gereedheid gebracht voor de productie van biologische rundvee-, geiten- en varkensvoeders. De productielocatie in Helvoirt beschikt over twee perslijnen en een aparte lijn voor nicheproducten. De huidige productiecapaciteit is 30.000 ton per jaar.

Vissers Mengvoeders

De productielocatie in Helvoirt is sinds 2004 in handen van Marc en Wil Vissers. De eerste maanden zullen de broers AR ondersteunen, daarna gaan zij op een andere manier invulling geven aan hun tijd. AR neemt naast de bedrijfsactiviteiten ook de contracten van de drie medewerkers over.

Samenwerking De Valk Wekerom beëindigd

In goed overleg hebben AR en De Valk Wekerom besloten de samenwerking binnen Bio-NL per 1 mei 2023 te beëindigen. Binnen deze samenwerking liet AR biologische rundvee- en geitenvoeders produceren in de fabriek van De Valk Wekerom in Meppel. Door de aankoop van de productielocatie in Helvoirt beschikt AR over voldoende productiecapaciteit om alle biologische voeders in eigen beheer te produceren. AR verwacht dat de biologische sector de komende jaren zal groeien. Arjen van Nuland, algemeen directeur AR: “De vraag naar biologische voedingsmiddelen groeit al jaren. Deze groei is door de inflatie tijdelijk wat afgevlakt, maar onze overtuiging is dat de vraag naar biologische eindproducten weer zal toenemen.”

Door de aankoop van de nieuwe locatie beschikt AR over drie biologische productielocaties: Barneveld, Wichmond en Helvoirt. Hierdoor is diersoortgericht werken mogelijk en kan de bewerking van de grondstoffen afgestemd worden op de diersoort.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief