Algemeen

Melken voor Morgen 2023 in unieke stal

De vierde editie van Melken voor Morgen geitenhouderij vindt plaats in en rondom een stal waar geiten op verschillende plateaus lopen, die als een soort berg in de stal zijn geplaatst. Op 5 oktober 2023 mogen deelnemers aan de studiedag deze stal bij melkgeitenhouderij Papen-Olbach in het Gelderse Vragender van dichtbij bekijken.

Melkgeitenhouderij Papen-Olbach wil ammoniak uit de geitenstal reduceren, maar wil dat alleen doen in een stal met een hoog dierenwelzijn. Tijdens Melken voor Morgen geitenhouderij mogen deelnemers de stal in en vertelt de familie Papen waarom zij voor zo’n unieke leefomgeving voor haar dieren kiest.

Verschillende sprekers zullen voortborduren op wat er in Vragender zoal te zien is. Zo komen we die dag meer te weten over dierenwelzijn met betrekking tot de leefomgeving van de geit, is er aandacht voor ammoniakreductie en komt duurzaamheid en energie aan bod.

5 oktober 2023

Melken voor Morgen geitenhouderij vindt plaats op donderdag 5 oktober 2023 in Vragender en wordt mede mogelijk gemaakt door SAC en door Geitenbelang.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief