Algemeen

Studiedag Toggenburger in Zweeloo

Het bestuur van de Landelijke Fokgroep Toggenburger geiten nodigt liefhebbers van dit ras uit om de studiedag/ledenbijeenkomst op zaterdag 27 mei 2023 bij te wonen. De gebroeders Popken stellen dit jaar hun accommodatie aan Klooster 16 in Zweeloo beschikbaar, en de heren Henk Schenkel uit het Groningse Winneweer en de Drentse fokkers Jan Slachter uit Norg en Piet Greeve uit Veeningen verlenen hun medewerking.

Naast de gebruikelijke agendapunten wordt tijdens deze ledenbijeenkomst het onderwerp rasadel en beenwerk bij Toggenburger geiten en bokken uitgelicht. Onder rasadel verstaan we de uiterlijk zichtbare kenmerken die eigen zijn voor een bepaald ras. Rasspecialist Doede de Jong legt dit uit aan de hand van foto’s en met enkele dieren ter plekke.

Het bestuur werkt de details van deze dag nog verder uit en zal deze bekend maken in de officiële uitnodiging via de website en in een mail.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief