Fokkerij

Twee Topgeiten erbij voor Goffe de Boer

Met P4 Lies BK 12 en P4 Geesje Luk 1 heeft Goffe de Boer uit Buitenpost (Fr) zijn vierde en vijfde Witte Topgeit gefokt.

De nu driejarige P4 Lies BK12 wist in 521 dagen 2.884 kg melk te produceren met 3,19 procent vet en 3,03 procent eiwit. Deze Passion 4 Bauke-dochter werd op 1,5 jarige leeftijd opgenomen in het stamboek met een best opnamerapport. P4 Lies BK12 heeft in de afstamming de foklijn van Aline Gortemaker, waaruit bovengemiddelde productiedieren geen uitzondering meer zijn.

CVE van 186, AV 89 punten

P4 Geesje Luk1 is een vierjarige geit die zonder onderbreking 5.836 kg melk in 1007 dagen produceerde met 4,03 procent vet en 3,48 procent eiwit en een CVE van 186. Op driejarige leeftijd werd zij herkeurd en verdiende een best keuringsrapport met een algemeen voorkomen van 89 punten. Daarmee voldoet dus deze dochter van Luk van de Dijk uit een Merilla Ursus moeder ruimschoots aan de productie-eigenschappen en exterieurkenmerken voor het behalen van het predicaat Topgeit.

P4 Lies BK12. (Foto’s: Goffe de Boer)
Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief