Fokkerij

Witfokkers leren over andere kijk op fokkerij

Fokcommissie Witte geiten organiseert op zaterdag 20 mei weer een gecombineerde fokkersbijeenkomst en fokkersdag. De Witfokkers en -belangstellenden zijn te gast op het bedrijf van Jacco Fokkema te Een West (Dr).

 

Het ochtendprogramma begint om 10.00 uur met de gebruikelijke agendapunten zoals een terugblik op het afgelopen jaar, het huldigingen van dieren die een bijzondere prestatie hebben geleverd en de kampioenen van de Landelijke keuring tijdens het Nationaal Geiten Event. Ook zal Jeroen de Vries voorgesteld worden als nieuw commissielid terwijl het bestuur afscheid neemt van Marit Meijer. Een belangrijk agendapunt zal zijn het polsen van de Witfokkers aangaande de verdere samenwerking tussen fokcommissie Witte geiten en fokcommissie Bonte geiten. Uiteraard zal het bestuur over dit onderwerp duidelijk tekst en uitleg geven.

Triple A

Het middagprogramma zal als thema hebben ‘Een andere kijk op de fokkerij’. Het bestuur van de fokcommissie heeft een Triple A specialist uitgenodigd om inzicht te geven in hoe fokkers gebruik zouden kunnen maken van het Triple A-systeem binnen de Witfokkerij.

Het bedrijf van Jacco Fokkema bevindt zich aan de Grensweg 1A, 9343 TD in Een West. Aanmelden voor deelname aan deze fokkersbijeenkomst en fokkersdag kan tot 14 mei, via  wimvanrheen@kpnplanet.nl of 06-40602391.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief