Fokkerij

86 punten voor Bonte Eelco

De hoogst opgenomen jonge Bonte bok in 2022 en op 1 januari 2023 nog in het stamboek, is Eelco van de Glindehof. Hij kreeg 86 punten voor algemeen voorkomen. In totaal werden 14 jonge Bonte bokken (geboren in 2022 en op 1 januari 2023 nog in het stamboek) opgenomen.

Eelco van de Glindehof is gefokt door de familie Dominé in Nunspeet en is geboren op 24-02-2022. Moeder is Esther 154 van de Glindehof, vader is Geert 1. Hij kreeg ook voor type de hoogste score van de opgenomen bokken, namelijk 86 punten. Voor ontwikkeling en beenwerk scoorde Eelco 85 punten tijdens zijn voorlopige opname.

In 2022 werden 3 Bonte bokken opgenomen met 85 punten voor algemeen voorkomen, te weten Milan van de Zes Grazen en Melkema’s Choco, beide van J. en P. Holtrop-deVries uit Bornwird, en Pim van de Zes Grazen die in eigendom is van A. Paulus uit Boelenslaan. Vervolgens staan er vier bokken in de lijst die 84 punten scoorden voor AV.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief