Fokkerij

Aandacht voor rasadel en beenwerk Toggenburgers

Tijdens de studiedag van de fokgroep Toggenburger geiten, op 27 mei aanstaande, is er extra aandacht voor rasadel en beenwerk. In de middag zullen er ook geiten bekeken en op deze onderdelen besproken worden.

De studiedag begint met enkele mededelingen vanuit het bestuur van de fokgroep en algemene informatie over bijvoorbeeld huiskeuringen en geplande activiteiten. Verder zal er opnieuw aandacht zijn voor inteeltcoëfficiënt met daarbij recente informatie uit het stamboekprogramma ZooEasy. Vervolgens zullen fokkers Henk Schenkel, Jan Slachter, gebroeders Popken en Piet Greeve een presentatie geven met als titel Kijk op de fokkerij. Rasspecialist Doede de Jong vertelt over het begrip rasadel en beenwerk bij Toggenburger geiten. Na de lunch wordt dit bij verschillende geiten en bokken nader bekeken.

In Zweeloo

De studiedag vindt plaats op zaterdag 27 mei bij Gebroeders Popken, Klooster 16, 8751 AJ Zweeloo. De inloop is vanaf 9:30 uur, aanvang van de studiedag  is om 10 uur en rond 15 uur zal de sluiting zijn.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief