Algemeen

89 bokken op keuring in Lexmond

De Kring van Geitenfokverenigingen Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houden op zaterdag 22 juli een bokkenkeuring. In totaal zijn er 89 bokken aangemeld.

De bokken behoren tot de vijf door de NOG erkende rassen en er zijn enkele Nederlandse Alpine bokken te bewonderen. Twee ervaren keurmeesters zullen de bokken per rubriek en per ras beoordelen, plaatsen en bespreken naar de eisen die door de betreffende fokcommissies zijn vastgelegd in hun fokreglement.

Vier inspecteurs zijn uitgenodigd om de boklammeren ‘voorlopig’ in het stamboek op te nemen en de éénjarige en de oudere bokken kunnen worden aangeboden voor ‘definitieve’ stamboekopname of voor herkeuringen. Als alle kampioenen bekend zijn komen zij in de ring en krijgen ze door de jury punten toegekend via het bordjessysteem en die punten kunnen variëren van 12, 11, 10, 9, 8 tot 7. De bok met het hoogste aantal punten mag zich algemeen kampioen noemen.

De bokken zijn volgens een schema gevaccineerd tegen Q-koorts. Alle bokken zijn afkomstig van CAE- en CL gecertificeerde bedrijven. De keuring vindt plaats op Sportpark Het Bosch aan de Nieuwe Rijksweg 8 in Lexmond.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief