Fokkerij | Vakbeurs

222 geiten naar Nationale keuring

Van acht verschillende rassen zijn 222 geiten aangemeld voor de Nationale geitenkeuring 2023 en voor een presentatie van Landgeiten. De Nationale geitenkeuring vindt plaats op 9 september in Zwolle, tijdens het Nationaal Geiten Event.

De organisatie, de stichting Landelijke geitenkeuring,  spreekt van ‘een heel mooi aantal dieren’. Er zijn 79 Witte geiten aangemeld voor de Landelijke keuring, 40 Toggenburgers, 30 Bonte geiten, 29 Nubische geiten, 33 Boergeiten, 3 melkgeiten en 4 Alpine geiten. Deze dieren zijn van 43 verschillende eigenaars. Daarnaast zullen er Landgeiten aanwezig zijn tijdens het Event, en zeer waarschijnlijk ook een aantal dwerggeiten.

De Nationale keuring is een van de onderdelen van het Nationaal Geiten Event. Er is op die dag ook een expo (beurs), er zijn symposia en workshops en voor het eerst vinden de verkiezingen voor meest innovatieve geitenhouder en meest innovatieve product/dienst in de geitensector plaats.

Foto: Bas Bierhof.
In 2022 won Bregje 25 het Nationaal kampioenschap bij de volwassen geiten. 

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
FokkerijVakbeurs
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief