Fokkerij

Open keuring Overijssel levert meer dieren op

Geitenfokvereniging Overijssel organiseerde dit jaar voor het eerst een ‘open’ keuring, dus ook leden van andere verenigingen konden hun geiten hier laten keuren. Het leverde een mooie en volle keuringsdag op met dieren van zeer goede kwaliteit met een aantal uitmuntende toppers.

In totaal waren er 97 geiten aangemeld; 81 certificaatwaardige dieren en 16 niet-certificaatwaardige dieren. De keurmeesters riepen bij de cw lammeren Toggenburger Bregje 50 van de Enkhoeve van A. Koekkoek uit tot kampioen en bij de geiten werd de beker in ontvangt genomen door de heer P. Greeve met zijn Toggenburger geit Thizza.

Voor de ncw keuring waren alleen maar Bonten dieren aangemeld. De heer B. Visser nam de beker voor algemeen kampioen lam mee naar huis voor zijn Trijntje 125. Bij de geiten werd Esther 154 van de Glindehof, eigenaar familie Dominé, kampioen. In de jeugdrubriek won Lisa Dominé.

Foto’s: Henriette van ’t  Hoenderdaal
Lisa Dominé won de jeugdrubriek.
Thizza van P. Greeve is een goed bewaarde, 7-jarige Toggenburger geit.
Trijntje 125 van B. Visser werd algemeen kampioen lam bij de ncw dieren.

   

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief