Gezondheid

Capravetgroup wil veterinaire kennis geiten verhogen

Sinds enkele  maanden is de Capravetgroup actief. Dit is een samenwerking tussen 15 dierenartsenpraktijken verspreid over het hele land, bedoeld om de veterinaire kennis in de geitensector te verhogen.

 

Capravetgroup noemt zichzelf een kennisplatform. Het kennisplatform wil zowel in Nederland als in Europa de kwaliteit van de veterinaire dienstverlening op geitenbedrijven naar een hoger niveau tillen. Dit doet de groep middels kennisuitwisseling en door netwerken van dierenartsen, aanverwante periferie en geitenhouders fysiek met elkaar te verbinden via het platform.

Basis- en gespecialiseerde dierenartsen

Het plan is om binnen het platform twee typen geitendierenartsen op te gaan leiden, de basis- en gespecialiseerde geitendierenarts. De basisdierenarts verricht de eerstelijns zorg en de meest voorkomende bedrijfsproblemen. De gespecialiseerde geitendierenarts kan op verzoek van de basisdierenarts samen de geitenbedrijven bezoeken en de bedrijfsspecifieke problemen van een geitenbedrijf verder uitwerken en een gericht advies opstellen.

Aanwezig op Nationaal Geiten Event

Capravetgroup is op 9 september met een stand aanwezig op het Nationaal Geiten Event. Bovendien presenteert dierenarts Shaula Bouwman namens Capravetgroup op die dag een workshop. Deze gaat over ziektekiemen, afweer en bestrijding.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief