Gezondheid | Vakbeurs

NGE: Workshop over ziekteverwekkers en hun bestrijding

Bacteriën, virussen, schimmels en parasieten; allemaal kunnen ze voor ziektes zorgen bij geiten. Als je deze ziekteverwekkers beter begrijpt en hun verschillende kenmerken kent, kun je de ziektes beter voorkomen en bestrijden. Shaula Bouwman, geitendierenarts bij Lintjeshof en verbonden aan de Capravetgroup, deelt deze kennis in een workshop tijdens het Nationaal Geiten Event 2023.

 

Als een geit ziek is, is vaak diagnostiek nodig om in beeld te krijgen welke ziekteverwekkers de veroorzaker zijn. De eerste bestrijding van een ziekte zal worden opgepakt door het afweerapparaat van de geit. Daarnaast kunnen middelen en behandelingen helpen om de ziekte te bestrijden en het dier te ondersteunen bij het herstel.

Bouwman geeft achtergrondinformatie over ziekteverwekkers en komt ook met tips om de spreiding van infecties in te perken. Haar workshop Ziektekiemen, afweer en bestrijding, begint op 9 september om 14.35 uur.

Programma workshops

Hier vind je meer informatie over het programma van de workshops en symposia tijdens het Nationaal Geiten Event 2023 op 9 september in Zwolle.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief