Fokkerij | Vakbeurs

Landgeiten op Nationaal Geiten Event

Er zullen ook Landgeiten te zien zijn tijdens het Nationaal Geiten Event in Zwolle. De aanwezige fokkers kunnen alle vragen die je hebt over dit ras, die dag beantwoorden.

 

De verschillende verenigingen voor fokkers van Landgeiten hebben al veel keuringen georganiseerd de afgelopen maanden. Zo zijn er al keuringen geweest in onder andere Gemert (NB), Harkema (Fr), Zwinderen (Dr), Opende (Gr) Noordijk (Gld). Udenhout (NB) en Oldebroek (Gld) volgen nog.
Op het Nationaal Geiten Event vindt niet zozeer een keuring plaats, maar geven de Landgeiten een raspresentatie. Dat betekent dat de geiten van alle kanten bekeken kunnen worden, en dat er fokkers aanwezig zijn om over dit sterke maar sobere geitenras te vertellen. Zij kunnen alle vragen over dit ras beantwoorden.

Het Nationaal Geiten Event vindt plaats op zaterdag 9 september in Zwolle. Er zullen zo’n 228 geiten van 9 rassen aanwezig zijn die dag, en voor 7 aanwezige rassen vindt de Nationale keuring plaats. Verder is er een beursvloer waar bedrijven en diensten die in de geitensector werkzaam zijn zich presenteren, en vinden er verschillende workshops plaats. De toegang is gratis.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
FokkerijVakbeurs
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief