Algemeen

Geitenhouderij toegestaan in Rottum

Een melkgeitenhouderij in Rottum mag blijven bestaan. Dat meldt RTV Noord op basis van een uitspraak van de Raad van State vorige week. Volgens de Raad van State is niet wetenschappelijk aangetoond dat omwonenden ziek kunnen worden van geiten.

De rechtbank Noord-Nederland veegde de vergunning voor het melkgeitenbedrijf vorig jaar april nog van tafel na protesten van omwonenden. Dat werd gedaan omdat de rechter oordeelde dat geiten luchtweginfecties kunnen veroorzaken bij de omwonenden. De rechtbank vond, zo meldt RTV Noord, het geitenbedrijf ook in strijd met het bestemmingsplan omdat het niet grondgebonden zou zijn. De vierhonderd dieren staan namelijk de meeste tijd op stal.

De geitenhouderij is bij de Raad van State in beroep gegaan. Het gelijk is nu aan de kant van de geitenhouder. De Raad van State ziet in de rapporten wel dat er een verhoogde kans is op longontsteking in de buurt van geitenhouderijen, maar de exacte oorzaak is niet bekend. Daarom is de vergunning nu alsnog verleend.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief