Kennispartnerbericht van Agrifirm

Young Agrifirm: dé springplank voor jonge geitenboeren

Als geitenboer(in) komt er veel op je af. Je bent ondernemer en verantwoordelijk voor de gezondheid van je bedrijf én dat van je dieren. Het vak van geitenboer is het mooiste vak dat er is. Maar als jonge geitenboer(in) sta je voor grote uitdagingen. Agrifirm heeft daarom Young Agrifirm opgericht.

Young Agrifirm staat klaar voor de volgende generatie agrarische ondernemers. Jongeren tussen de 16 en 36 jaar, die hun weg willen vinden als ondernemer. Wij zien hoe belangrijk het is om de nieuwe generatie agrarische ondernemers te ondersteunen in alle aspecten van het boer zijn. We bouwen graag samen met hen aan de toekomst.

Persoonlijke ontwikkeling

“Het mooie aan Young Agrifirm is dat het speciaal gericht is op jonge ondernemers”, zegt Elske Coppens, Adviseur binnen het Geitenteam en nauw betrokken bij alle activiteiten van Young Agrifirm. “Wij verdiepen ons echt in de behoeften en vraagstukken van jongeren in de agrarische sector en proberen onze activiteiten daarop aan te laten sluiten.  Zo hebben we bijvoorbeeld het Jonge Ondernemers Ontwikkel Programma (JOOP) opgezet. Het is een 1 op 1 coachingstraject waarin je inzicht krijgt in wie je bent, wat je doet, en waar je goed in bent. Dat kun je alleen doen, maar vaak betrekken we ook familieleden of het gezin erbij. Heel mooi om te zien hoe de deelnemers groeien in het ondernemerschap tijdens het traject.”

Als lid van Young Agrifirm kun je deelnemen aan diverse trainingen rondom ondernemerschap en vakmanschap. Je leert hoe je jouw boerenbedrijf runt, zowel in de praktijk als op het boerenerf, maar ook leren we je hoe je omgaat met je administratie, regelgeving zoals vergunningen en personeel. Daarnaast kun je via ons ook vaktechnische trainingen volgen. Ook biedt het jou als jonge ondernemer een verbreding van je netwerk en leer je veel collega-ondernemers kennen. Young Agrifirm is een vrijblijvend platform, waar je gemakkelijk contact kunt maken met andere jonge agro-ondernemers.

Samenwerken

Iedere drie maanden worden er bijeenkomsten georganiseerd in Noord- en Zuid-Nederland. Deze bijeenkomsten worden normaliter georganiseerd voor ondernemers in de hele Agro-sector.
Elske: “In mei is er een bijeenkomst geweest waar we veel jonge boeren en boerinnen mochten ontvangen. Deze keer waren er alleen geitenboeren en boerinnen bij aanwezig. Zo leert iedereen collega’s in de sector kennen. Tijdens de eerste bijeenkomst hebben we ingezoomd op de boer zelf. Wie zijn zij als ondernemer, wat kunnen ze en waar liggen hun kwaliteiten. Juist op dit soort onderwerpen is het belangrijk om dit samen te doen met anderen. Binnen je netwerk kun je dan mensen leren kennen, die je kunnen helpen met dingen, waar je zelf dan niet zo goed in bent. De laatste bijeenkomst werd er veel kennis gedeeld over duurmelken. We sluiten dit soort bijeenkomsten altijd af met een gezellige borrel.”

Jongerendag 2024

Ieder jaar organiseert Young Agrifirm een Jongerendag. Die wordt in 2024 georganiseerd op 18 januari 2024! Echt een zeer inspirerend en leuk agrarisch evenement voor jonge boeren en telers in Nederland. Deze datum kan vast in de agenda gezet worden. Inhoudelijke informatie volgt later.

Zo word je lid van Young Agrifirm!

Ben jij ook graag bij leerzame én gezellige bijeenkomsten met jonge boeren? Word dan lid van Young Agrifirm! Je kunt (gratis) lid worden. Klik op de link en meld je aan: https://www.agrifirm.nl/jonge-ondernemers/young-agrifirm/

* onderschrift bij de foto: Elske Coppens en collega Bart Schoenmakers

Agrifirm
Over Agrifirm
Agrifirm is dé totaalleverancier voor de geitenhouderij. Van biest, melkpoeders en mengvoeders, tot additieven. Uiteraard altijd voorzien van kennis en advies op maat.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief