Achtergrond

Melken voor Morgen 2023: Nick Waltmans geeft tips rondom energie

Wil je een accu aanschaffen om de op jouw bedrijf opgewekte energie op te slaan? Nick Waltmans van Full Power Support kan je precies vertellen waar dan je aan moet denken en rekening mee moet houden. Hij is een van de sprekers op Melken voor Morgen geitenhouderij volgende week.

 

Waltmans zit sinds 2005 in de energiemarkt en sinds 2012 adviseert hij ook veel agrarische bedrijven door heel Nederland. Zijn presentatie zal ingaan op de mogelijkheden voor geitenhouders om op een duurzame manier energie op te wekken. Waltmans: “Zonnepanelen en windturbines zie je het meest. Er zijn eigenlijk drie leveranciers van windturbines en het loont om ze alle drie door te berekenen voor jouw situatie.”
De adviseur komt met meer tips op 5 oktober. Als je de energie die je opwekt zelf kunt verbruiken, kan een investering het snelst uit. “Maar er zijn ook veel lokale netwerkmogelijkheden, en het kan interessant zijn om daarbij aan te sluiten.”

Kritisch op accu’s

Verder vertelt Waltmans over accu’s; zijn er goede grote accu’s? Maar vooral ook plaatst hij daarbij kanttekeningen: sluit de laadcyclus van de accu aan bij jouw energievraag, wanneer heb jij de accu terugverdiend en gaat hij daarna nog een aantal jaren mee? En dus ook: kan een accu wel uit?

Melken voor Morgen geitenhouderij 2023

Nick Waltmans is een van de sprekers tijdens Melken voor Morgen geitenhouderij op donderdag 5 oktober. Kijk hier voor het volledige programma van deze studiedag.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Achtergrond
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief