Algemeen

De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking starten fusieonderzoek

Diervoedercoöperaties De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking zijn op 1 februari 2023 een strategische samenwerking aangegaan. De Ledenraad en Raad van Commissarissen hebben ingestemd om vanaf november te starten met een fusieonderzoek of de uitbreiding van de bestaande samenwerking naar een volledige fusie van de twee ondernemingen voordelen biedt voor de leden op korte en/of langere termijn.

De coöperaties willen door samen te werken op meerdere terreinen beter inspelen op de toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse veehouderij. Hierdoor komt er meer kennis beschikbaar voor de aangesloten leden-afnemers en kan er bijvoorbeeld beter ingespeeld worden op (toekomstige) marktconcepten voor dierlijke producten. De combinatie kan gebruik maken van acht fabrieken. Een volledige fusie maakt dat er een extra efficiëntieslag in de samenwerking gemaakt kan worden.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief