Gezondheid

Wakker Dier: “Meer aandacht aan melkgeitensector”

Wakker Dier roept alle betrokken partijen in het convenant Dierwaardige Veehouderij ook aandacht te schenken aan de melkgeitensector. Dat is te lezen op de website van de organisatie.

Volgens Wakker Dier is er weinig wetgeving om geiten te beschermen. In een rapport heeft de organisatie de eigen visie op het dierenwelzijn in de geitensector uitgeschreven. De Raad voor Dieraangelegenheden formuleerde in opdracht van de overheid zes leidende principes voor een dierwaardige veehouderij: aandacht voor de intrinsieke waarde en integriteit van het dier, goede voeding, omgeving en gezondheid, het vertonen van natuurlijk gedrag en het bereiken van een positieve emotionele toestand.

De Nederlandse melkgeitenhouderij schiet op al deze aspecten die de Raad voor Dieraangelegenheden noemt tekort, vindt Wakker Dier. De organisatie roept alle betrokken partijen op in het convenant Dierwaardige Veehouderij concrete afspraken te maken over het verbeteren van het welzijn van geiten.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief