Algemeen

Ausnutria verlaagt productiecapaciteit: 60 arbeidsplaatsen op de tocht

Ausnutria is voornemens de productiecapaciteit van de vestiging in Leeuwarden te verlagen. Als gevolg daarvan zouden ongeveer 60 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Het bedrijf heeft dit op 31 oktober aan haar medewerkers laten weten.

Ausnutria is producent van baby- en kindervoeding en China is de belangrijkste markt. Sinds enkele jaren daalt de vraag als gevolg van de Covid-19 pandemie, afnemende economische groei, een dalend geboortecijfer en toenemende lokale concurrentie. Dit heeft direct effect op de resultaten van Ausnutria.

Tegen de achtergrond van een neergaand effect van de Chinese markt, maar aangemoedigd door de groeiende vraag naar geitenmelkflesvoeding in de rest van de wereldmarkt, werkt Ausnutria aan meer richting en efficiëntie van haar Nederlandse productieorganisatie.

Kostenbesparing

“Om concurrerend te blijven in deze uitdagende markt, focussen wij ons de komende jaren nog meer op kwaliteit, duurzaamheid en procesverbetering, maar zijn wij ook genoodzaakt kostenbesparingen door te voeren. Dit heeft geleid tot het besluit om onze vestiging in Leeuwarden terug te brengen van een 5-ploegendienst naar een 3-ploegendienst”, zegt Harriet van Genne – Knape, Production Director.

Ausnutria zal in de komend tijd haar onderzoek naar kostenbesparingen voortzetten. Het is hierbij aannemelijk dat een verdere reorganisatie zal moeten plaatsvinden.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief