Algemeen | Premium

Van melk tot zeep

Haar liefde voor geiten begon toen ze 12 was. In de tuin bij het ouderlijk huis van Miranda van den Hoven-Huijskes (35) liepen destijds dwerggeiten. Die liefde is gebleven, maar nu zijn het tien Toggenburgers die de weide in het Utrechtse Achterveld sieren.

“Ze zijn robuust, rustig en meer melktypisch dan de dwerggeiten”, vertelt de geitenhouder. En vooral die laatste eigenschap komt goed van pas, want Van den Hoven-Huijskes verwerkt wekelijks 10 liter melk tot geitenmelkzeep. “Omdat we zeep maken moeten we voldoen aan de cosmeticawetgeving. Daar zijn we vier maanden mee bezig geweest. In 2021 startte de verkoop en we zien dat het groeit. We melken een keer daags met de minimelker. De productie is voldoende voor de 4.000 zeepjes die we dit jaar maken.”

Je hebt zojuist een Premium-artikel gelezen.
Het aantal premium-artikelen dat je kunt lezen is beperkt. Wil je meer Premium lezen? Maak dan een gratis profiel aan.
Dit Premium-artikel krijg je cadeau. Onbeperkt lezen? Nu proberen
Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief