Management

Triodos Bank hanteert biodynamische normen voor financiering veehouderijen

Intensieve veehouderijen worden aan de biodynamische normen gehouden als zij bij Triodos Bank aankloppen voor financiering. Dat vertelt de Relatiemanager Landbouw & Voeding van de bank, Vidar Bakker, aan het Biojournaal.

“Er is werk aan de winkel voor de intensieve veehouderij om verder te verduurzamen, daarom is voor de financiering van nieuwe klanten de biodynamische werkwijze vanaf nu de norm. Hiermee willen we volgende stappen zetten op het gebied van onder meer dierenwelzijn en grondgebondenheid”, vertelt Bakker.

Er is specifieke aandacht voor de aanwending van mest en het verbouwen van voergewassen op het bedrijf of in de directe omgeving. Triodos Bank wil bijdragen aan de noodzakelijke landbouwtransitie van onder andere het produceren van dierlijk eiwit naar plantaardig eiwit.

De voorwaarden van het bio-certificaat voldoen niet volgens Bakker. “Dierenwelzijn, grondgebondenheid, de kringloopgedachte en voedernorm; dit alles is veel sterker verankerd in de biodynamische werkwijze. Er zijn sterkere normen nodig om vooruitgang te kunnen boeken.”

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief