Management

Europese prijs voor omheining op gps

De Madrileense geitenhouder Clara Benito heeft een prijs van de Europese Commissie gewonnen met haar project Entrelobas. In het project worden haar 130 geiten zonder fysieke omheining gehoed met behulp van gps.

In 2015 is Benito begonnen met het houden van geiten. Inmiddels heeft ze een kudde van 130 geiten en vier honden die haar kudde beschermen tegen wolven. Het project Entrelobas is innovatief omdat Benito een digitaal virtueel omheiningssysteem gebruikt dat fysieke hekken overbodig maakt. Bovendien bespaart dit systeem haar veel tijd. Hoeden is een tijdrovend en eenzaam beroep, met dit systeem kan ze op afstand werken en houdt ze meer tijd over voor haar dochters en andere zaken. Via een app kan ze een gebied aftekenen; een virtuele omheining. Als een geit de virtuele omheining nadert, klinkt er een piepje uit de halsband en verplaatst de geit zich weer. De halsband werkt op zonne-energie. Ook is met behulp van een gps-sensor altijd te zien waar de geiten zijn.

Bron: inspanje.nl

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief