Algemeen

Craft Dairy is begonnen met maken van geitenkaas

Het bedrijf Craft Dairy is zes jaar na oprichting begonnen met het maken van kaas. Tot nu toe produceerden ze melk en yoghurt van koeien-, geiten- en schapenmelk.

“De lekkerste zuivel maken is al een mooi vak, maar kaasmaken is ons echte ambacht. En met de ruimte die ons ter beschikking kwam na de verhuizing konden we dit praktisch gaan invullen. Ondanks het brede aanbod aan kazen in de winkels voegen we echt iets toe aan het assortiment: ambachtelijk gemaakte kaas, helemaal zonder plastic,” vertelt Yuri Blanken aan Biojournaal.

De geiten- en schapenkaas die Craft Dairy produceert, wordt gemaakt van biologische melk uit de regio en wordt ook onder die naam verkocht. Het heeft een korst zonder plastic coating. In plaats daarvan worden de kazen met zonnebloemolie behandeld. Het bedrijf maakt ook koekaas, die onder de naam Ommelanden wordt verkocht. Momenteel maakt Craft Dairy nog kleine hoeveelheden kaas, die ze direct aan winkels verkopen. De kazen zijn te vinden Borger, Rotterdam en binnenkort ook in Amersfoort.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief