Algemeen

Landbouw Innovatie Brabant wordt voortgezet

De provincie Noord-Brabant en ZLTO zetten hun samenwerking om innovatie in de Brabantse land- en tuinbouw te stimuleren voort. Jaarlijks ondersteunen beide partijen dertig innovatieve projecten die bijdragen aan een duurzame en in de maatschappij verankerde land- en tuinbouw.

De samenwerking tussen de provincie en ZLTO startte 28 jaar geleden onder de naam Landbouw Innovatie Brabant, kortweg LIB. Gedeputeerde Marc Oudenhoven (Agrarische ontwikkeling): “Mensen met een goed idee of plan krijgen bij LIB precies die zet in de rug mee die ze nodig hebben. Vaak gaat het niet zozeer om de financiële steun, maar meer om het netwerk.”

ZLTO-voorzitter Wim Bens vult aan: “LIB stimuleert creatief ondernemerschap in de agrarische sector. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is.” LIB-secretaris Geert Wilms en projectleider Marjon Krol hebben in de loop der jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd. Oudenhoven: “Dit krachtige netwerk moeten we koesteren in Brabant om daarmee onze land- en tuinbouw verder te verduurzamen en te verbinden met de maatschappij.”

De provincie heeft de financiële en bestuurlijke steun voor LIB toegezegd onder voorbehoud van instemming van Provinciale Staten voor het budget voor 2025 tot en met 2027. Het budget voor 2024 is zonder voorbehoud toegezegd.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief