Voeren

Gijs lanceert nieuwe Alpha lammerenbrok

Voer- en adviesorganisatie Gijs introduceert een nieuwe brok voor lammeren, de OG lammerenbrok Alpha. Het is een brok speciaal voor jonge geitenlammeren van nul tot drie maanden.

Voor de ontwikkeling van de brok heeft de organisatie smaakproeven gedaan op meerdere geitenhouderijen. Ook is de voeropname van de brok onderzocht. Volgens het onderzoek van GIJS zou de nieuwe brok voor een tot wel vijf keer hogere voeropname zorgen.

De hogere voeropname komt door de gebruikte grondstoffen, die volgens stalnutritionist Jarno Thijs van Gijs niet veel afwijken van andere lammerenbrokken. “Het zit hem echt in de manier waarop het is samengesteld”, zegt Thijs. “Het is niet zo dat er allemaal bijzondere nieuwe dingen in zitten en er is ook geen andere persmethode gebruikt.”

Naast de Alpha brok is ook de Granen Pens Compleet-mix nieuw in het assortiment. Het is een mix van granen aangevuld met gehakseld stro bedoeld voor dezelfde leeftijdscategorie van nul tot drie maanden. De mix zou bij uitstek geschikt zijn voor huisvesting op roosters.

 

 

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief