Algemeen

Akkoord over sociaal plan Ausnutria

De vakbonden (CNV en FNV) hebben donderdag 8 februari een akkoord bereikt met zuivelproducent Ausnutria over een sociaal plan. Daarmee zijn nieuwe acties voorlopig van de baan; eerst worden de leden geraadpleegd over het resultaat. Dat meldt CNV.

Werknemers van Ausnutria, producent van baby- en kindervoeding, hebben afgelopen weken meerdere keren gestaakt voor een beter sociaal plan. Bij het bedrijf verdwijnen komende tijd veel banen op de vestigingen in Leeuwarden, Kampen en Ommen. De vestiging in Ommen sluit de deuren.

Rick Pellis, onderhandelaar CNV Vakmensen: “De acties van de afgelopen weken hebben ertoe geleid dat we opnieuw met Ausnutria in onderhandeling zijn gekomen. We hebben een mooi akkoord bereikt, dat we positief voorleggen aan onze leden. Het zwaarste onderwerp was de ontslagvergoeding. We zijn nu uitgekomen op 2,7 keer de wettelijke transitievergoeding. Bovendien geldt het sociaal plan 2 jaar, dus tot maart 2026. Dit brengt hopelijk ook wat rust in de organisatie.”

Edwin Martirosian, bestuurder FNV Voedingsindustrie: “Werknemers waren solidair met elkaar en hebben samen gestaakt voor een goed sociaal plan. Er ligt nu een toereikend resultaat op tafel.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief