Gezondheid

DCO en De Herkauwerspraktijk werken samen rondom geit

Samen sterker voor de geitenhouderij. Dat is het idee achter De Geitenpraktijk, een nieuwe samenwerking tussen Diergeneeskundig Centrum Oisterwijk en De Herkauwerspraktijk in Oss. Op 27 februari 2024 werd in Oisterwijk de samenwerking aangekondigd door de vijf initiatiefnemers: dierenartsen Maarten van den Bosch, Stef van Roessel, Marco Nillesen, Marcel van der Putten en Geert van Dinther.

Met ruim 100 jaar ervaring onder de vijftien dierenartsen van Diergeneeskundig Centrum Oisterwijk en De Herkauwerspraktijk, is kennis delen het voornaamste doel van De Geitenpraktijk. De twee praktijken hebben dertig geitenhouders in hun klantenbestand. Door deze samen te voegen biedt het volgens Van den Bosch meer mogelijkheden voor onderzoek naar diergezondheid binnen de geitensector. Naast het delen van kennis houdt het nieuwe initiatief zich bezig met het opzetten van een website en een webshop voor geitenhouders. Ook staat De Geitenpraktijk open voor nieuwe samenwerkingen met praktijken die zich specialiseren in geiten. De Geitenpraktijk opereert zelfstandig, zonder investeringsmaatschappijen, om kwaliteit te waarborgen. ‘’De focus ligt op kwaliteit en diergezondheid, niet op omzet’’, aldus Van den Bosch.

Werkgebied

Het werkgebied van De Geitenpraktijk beslaat Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en een stukje van België. Voor de klanten van het Diergeneeskundig Centrum Oisterwijk en De Herkauwerspraktijk zal er weinig veranderen. De praktijken blijven hun eigen klanten behandelen, en geven second opinions.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief