Algemeen

Platina voor geitenkazen bij de Cum Laude Awards

Op 14 maart werden de Cum Laude Awards van 2024 van Boerderijzuivel uitgereikt. Verschillende producenten van geitenkaas en -zuivel gingen er dit jaar met een platina medaille vandoor.

Voor de categorieën boerenkaas en zuivelbereider was er een aparte beoordeling voor geiten- en schapenproducten. Sik en Blaar uit Papekop (Utr) kreeg de platina award in de categorie boerenkaas, bij de categorie zuivelbereider was deze eer aan Kaasmakerij Abdij Koningshoeven uit Berkel-Enschot (NB).

Doetie’s geiten won in de categorie zachte witschimmelkaas maar liefst drie prijzen: platina (grute grieze), goud (geite leafde) en zilver (lytse wite). Bij de specialiteiten kaas in pekel of wei ging de platina award naar Mooimekkerland.

Verschillende gouden, zilveren en bronzen awards voor kaas en zuivelproducten op basis van geitenmelk gingen naar: Biologische Geitenboerderij Van Dorp, de Brienenshof, de Buitenhoeve/Melkgeitenhouderij Zuylestein, Den Eelder, Geitengeluk, Geitenkaasmakerij de Brömmels, Kaasboerderij De Ruurhoeve, de Mekkerstee, Mooimekkerland en Utopia Hoeve.

Recordaantal

Er werd dit jaar een recordhoeveelheid producten ingezonden naar de wedstrijd. Maar liefst 334 kazen en 236 zuivelproducten werden in de twee dagen durende keuring beoordeeld door 45 keurmeesters en 2 arbiters.

Foto: Boerderijzuivel Cum Laude Awards (winnaar categorie boerenkaas schaap/geit Sik en Blaar).

 

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief