Melkprijs

Geitenmelkprijzen janauri en februari 2024

De gewogen gemiddelde voorschotmelkprijs is in januari en februari 2024 € 79,56 en € 78,56 per 100 kg standaardmelk. Vergeleken met het gewogen gemiddelde in februari vorig jaar (berekend bij de waardes van het nieuwe standaardbedrijf) is er sprake van een daling van € 4,53 per 100 kg. Ten opzichte van de vorige publicatie in december (berekend bij de waardes van het nieuwe standaardbedrijf) is de gewogen melkprijs gedaald met € 1,68 per 100 kg. Dit komt door prijsverlagingen

Het standaardbedrijf is aangepast zodat het beter aansluit bij de huidige situatie op Nederlandse melkgeitenbedrijven.

Henri Willig liet de vet- en eiwitprijzen in januari en februari gelijk. NGC, Amalthea en DeJong Cheese verlaagden de vet- en eiwitprijzen in januari, Bettinehoeve en HGM deden dat in februari.

Nabetalingen

Bettinehoeve, DeJong Cheese en HGM betaalden in 2023 duurzaamheidsgeld uit dat nu is verwerkt als nabetaling.
Bettinehoeve betaalde in januari een bonus eerste klas melk uit die is meegenomen als nabetaling. Amalthea deed in februari een nabetaling.
De gemiddelde (rekenkundige) melkprijs 2023 inclusief nabetalingen tot en met februari 2024 bedraagt € 78,45 per 100 kg standaardmelk.

Basisprijs

De basisprijs is de prijs bij een vast vet- en eiwitpercentage van 7,50% (4,00% vet en 3,50% eiwit). In januari en februari 2024 is de basisprijs van het nieuwe standaardbedrijf € 75,62 en € 74,94.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief